Alkoholbehandleren.dk
er din personlige sparingspartner

Alkoholbehandleren.dk er din personlige guide.
Nedenfor kan du læse om rejsen.
Forhåbentligt er det noget du kan se dig selv i.

Jeg forstår dig, dine udfordringer og drømme.
Jeg er både kompetente og har empati,
og tilbyder en effektiv og enkel løsning.

Hvis du gør det, kan du opnå transformation.
Og styre udenom de kendte risici ved alkohol.

Det eneste du skal gøre,
når du er parat,
er at ringe og booke konsultation.

Ring uforpligtende og anonymt

Kender du det med alkohol?

Spekulerer du over, om du drikker for meget?
Om det er usundt eller skader dig og dine relationer?
Om det ødelægger din karriere eller forretning?
Om du bliver afhængig eller kan lære at drikke normalt?

Så er du ikke alene!
Der er langt flere end vi tror.

Jeg har selv været der

Jeg forstår dig godt. Jeg har selv gået hele vejen og prøvet alle variationer og muligheder. Som barn af en familie og ung i et samfund med en alkoholkultur. Og siden som voksen i en kompleks og travl verden med karriere, rejser, fester og repræsentation. Samt forløb med personlig udvikling, selvhjælpsgrupper, psykoterapi, coaching, kurser og uddannelse. Dels for at gøre mig fri af fortiden, blive en bedre version, komme tilstede i nuet, opnå mere sundhed samt at skabe en bedre fremtid.

Der er ikke to mennesker der er ens og derfor heller ikke kun een proces til alle. Men nu har jeg været, levet og åndet i dette felt igennem mange år samt arbejdet med emnet og hjulpet mange mennesker. På den måde synes jeg at have fundet et mix af praktiske teorier, metoder, processer og værktøjer, der gennem et samarbejde kan tilpasses og hjælpe de fleste, hvis de er parate og gør en indsats.

Rock bottom will teach you lessons that mountain tops never will

Det er måske i virkeligheden kun 3% der er parate. Omkring 37% er bevidste, men samler blot information. Og ca. 60% ved slet ikke de har et problem. Dem der ikke er parate er selvfølgelig velkommen til at vente eller at få hjælp til at blive parate. Det er bedre end at vente på at ramme bunden – for så at blive parat.

Inden du eventuelt hopper videre, så læs mere nedenfor og se om du kan kende dig selv i noget af det. Derudover finder du også en gratis alkoholtest. Ellers ring +4561661900 hverdag mellem kl. 09-16. Det bliver ikke nemmere af at vente, men det er aldrig forsent.

Det handler ikke kun om alkohol

Alkoholproblemerne er i virkeligheden blot et symptom

Udfordringerne med alkohol står ikke alene – hvadenten man har drukket på smerte, glæde, sejr, nederlag, relationer, ensomhed eller stress. Der er bare mange, der har svært ved at skabe balance og som kæmper for meget eller har for meget spænding og ufred i deres liv. Inklusive frygten for andre eller økonomisk usikkerhed. Det er også lige til at drikke på.

Det handler også om spørgsmål som overskud, selvkærlighed, selvværd, selvtillid, helbred, trivsel og meningsfuldhed. Hvem er jeg? Hvad er mit formål i livet? Hvordan skaber jeg et godt, sundt og langt liv med indhold, relationer, aktivitet og balance? Og livskvalitet – fulfillment & full spectrum succes?

Hvordan gør jeg mig fri af fortiden, kommer af med smerten, kommer til stede i nutiden og skaber min egen fremtid? Hvordan forstår og håndterer jeg mit sind, psyke, tanker, følelser og reaktioner? Skaber de resultater jeg i virkeligheden ønsker og bliver den version af mig selv jeg helst vil være?

Hvordan får jeg hånd om de underliggende eksistentielle udfordringer, der kan få enhver til at flygte, aflede sig selv, gøre sig følelsesløs eller medicinere sig selv med hvad som helst – sukker, mad, alkohol, arbejde, spil, sport, sex, porno, utroskab…?

Alt kan misbruges og der kan drikkes på alle situationer og følelser

Vi troede at alkohol var løsningen

Alkohol er for mange løsningen på deres problem. Problemet er bare at alkohol ikke løser problemerne, men gør dem værre. Alkohol dulmer blot symptomerne midlertidigt. Bagefter er smerten, skylden og skammen så stor, at der er mange der også drikker på det. På den måde bliver det en ond cirkel.

Statistik viser, at der typisk er otte kategorier af situationer i forbindelse med alkoholmisbrug og tilbagefald. Disse kan yderligere kan opdeles i to underkategorier – interne og eksterne faktorer:

Intra-personlige (i personen) risikosituationer for tilbagefald:

1. Negative følelser
2. Negative fysiske tilstande
3. Positive følelser
4. Forsøg på kontrol
5. Trang og fristelser

Inter-personlige (mellem personer) risikosituationer for tilbagefald:

6. Konflikter
7. Drikkepres
8. Socialt

Er det noget du kender? Mere eller mindre? Eller om ikke andet, hvordan ville dit liv være, hvis du blev bedre til at håndtere disse situationer? Hvor god er du f.eks. til at håndtere konflikter, vrede og frygt? Utålmodighed og frustration? Tristhed og selvmedlidenhed? Hvordan reagerer du når tingene ikke falder ud som du har tænkt og ønsket?

Det handler om transformation og ikke kun alkohol

For de fleste er den en livsrejse fra karriere, penge, præstation, resultater, respekt, eventyr og sjov til et behov for at kende sig selv, sit purpose, autencitet, personlig udvikling, ærlighed, familie og dybe relationer, fred… ja og i sidste ende, en form for spiritualitet eller i det mindste at kunne se sig selv i forhold til universet, forstå sit talent og bidrag til verdenen.

Det handler i bund og grund om transformation. Med alkohol bliver vi en dårligere version af os selv samt skaber forværring og kaos. Eksternt skader vi vor omverden og relationer. Efter blot et par glads skifter vi karakter og ødelægger vores nattesøvn. Samtidig skaber vi et frygteligt moralsk dilemma i os selv. Et dilemma man kun kan undertrykke med mere alkohol eller handle sig ud af.

Det er ikke fair at have det sådan og på det tidspunkt føler mange sig som et offer, men sådan behøver det ikke at være. Spørgsmålet er – hvordan får du styr på det med alkohol og hvordan bliver du en bedre version af dig selv?

Jeg fandt selv svaret på alkoholproblemet

Nu har jeg selv fundet svaret. Dels på det med alkohol og dels på det med livet. Ved selv at gå vejen. Og svaret er, at der ikke er noget svar. I hvert fald ikke kun eet svar. Det er heller ikke et svar, som du kan få af en guru. Alle er forskellige, derfor er dit problem også unikt. Således findes der heller ikke kun en behandlingsmetode, selvom mange behandlingssteder forsøger sig.

Det bedste tilbud du kan få, er derfor en personlig guide. En der selv har gået vejen og er villig til at gå din vej sammen med dig. En der gerne vil dele af sin viden, erfaring, styrke, støtte og håb samt konfrontere og sparre undervejs.

En personlig sparringspartner og guide. En der kan hjælpe dig med at finde dine egne virksomme svar og holdbare løsninger. Suppleret med spørgsmål, input, proces og opgaver. For det er handling og et handlingsprogram, der skal til. Ikke blot analyse, teori, snak, metoder, et quick-fix eller just-another-tool-for-a-fool.

Erfaring, viden og værktøjer til alkoholproblemet, livet og karrieren

Jeg har uddannelse og kurser for over 5,5 mio. og er trænet af verdens bedste. Som alkoholbehandler har jeg arbejdet med hele området. Virksomheder, pårørende, par, familier og børn af alkoholikere.

Storforbrug, misbrug, afhængighed, medafhængighed, psykisk afhængighed og fysisk afhængighed. Diagnoser og dobbelt-diagnoser. Privat i egen praksis, som selvstændig og på behandlingssteder som f.eks. Tuba, Lænken, Blå Kors og psykiatrien. Dag- og døgnbehandling. For-, primær- og efterbehandling. Parforhold, familieproblemer, børn og voksne børn af alkoholikere.

Samt en lang karriere med consulting, kursusvirksomhed, undervisning, coaching, mentoring, supervision, psykoterapi, parterapi, familieterapi… I psykiatrien, industrien, som konsulent i psykometri, psykologiske test, ledelse, samarbejde, kommunikation, organisation, projektledelse, lean, ledelse, strategi og management. Som top management consultant i f.eks. Arthur Andersen og PricewaterhouseCoopers.

Og alt fra jord-og-beton, pasning af syge og gamle samt en MBA. Jeg møder dig der hvor du er. I øjenhøjde. Og mangler hverken viden, værktøjer, metoder, erfaring eller forståelse. Ingen er ens. Men dem der på en eller anden måde ikke selv har været der, vil aldrig forstå dig.

Løsningen på alkoholproblemet og vejen frem i livet

Det der er forskellen. Her får du hele pakken inklusive en personlig og fortrolig sparringspartner online per telefon. Over hele verdenen og uanset hvor du er. På dansk som på engelsk. Anywhere-anytime. One-stop-shopping.

En du kan tale med om hvad som helst. Personligt, relationelt, professionelt og spirituelt. Dette tilbud er desuden fuldstændigt privat, der føres ikke klinisk journal og der er ingen rapportering til eksterne instanser. Ingen dogmer der begrænser din behandling – hverken økonomisk, politisk eller religiøst. Sammen kan vi gøre det du ikke kunne gøre alene.

Alkoholbehandleren.dk’s primære fokus er at støtte dig i at håndtere dit forhold til alkohol. Dernæst at støtte dig i et smukt liv med der kaldes ‘full spectrum success & fulfillment’. Det omfatter de fire fagområder, der på engelsk hedder: Presence, Mind, Bioengineering, Connectedness.

Metoden er grundlæggende psykoterapi med det du har brug for indenfor det fysiske, psykiske, sociale, professionelle og eksistentielle. På overfladen  kan stilen kombineres med coaching. Og hvis du ønsker det, kan du før eller siden tilkøbe Karriere & live coaching eller Elite mindshift coaching.

Samtaleterapi, mentaltræning og handling

Alkoholmisbrug og afhængighed er reelt set et mentalt problem

For at skabe synergi og at acceleration, kombinerer vi desuden din personlige proces (samtaleterapi) med meditation (mentaltræning).

Da det er vores erfaring, at det er det der virker, får du inklusive i pakken et seks ugers gratis og frivilligt online og evidensbaseret meditationskursus (mentaltræning) – indenfor perioden. Det kan også tilkøbes af pårørende, for at støtte og selv drage fordel af processen, og andre som gerne vil lære os at kende.

Det eneste du kan forandre er dig selv. Heldigvis. For det er også det eneste, du reelt set har kontrol over. Og det du har kontrol over, er dit sind og din adfærd. Med vores meditation har du mulighed for at udvikle dit sind, gøre dig fri af fortiden, komme til stede i nuet samt visualisere og manifestere fremtiden.

Det skaber også den rette energi i kroppen, som er basis for tiltrækning og handling. Med handlingsorienteret terapi har du mulighed for at skabe transformation, identitetsskifte, adfærdsændring og resultatskabende handling. Du kan læse mere om meditation på forsiden.

Sådan løser du dit alkoholproblem

Det eneste du skal gøre…

1. Ring +4561661900 og book konsultation
2. Bekræft straks med betaling til mobilepay
3. Så er du på vej mod dit mål

Så får du en opstartspakke med to samtaler…

Første samtale: Afklaring, kortlægning og mål.
Anden samtale: Opfølgning, justering og plan.

Hvis ikke…

Alkohol er rent faktisk et opløsningsmiddel, der praktisk og symbolsk kan opløse krop, sind, psyke, familie, job, økonomi og bolig. Diagnosticeret alkoholisme er desuden en permanent, progressiv og dødelig sygdom. Alkohol løser ikke problemerne, det gør dem blot værre. Dette er en oplysning og ikke en dom eller et profeti. Du kan læse mere om det på denne hjemmeside f.eks. nedenfor, på forsiden og under test. Hvis du er i tvivl om du har et problem, så læs det efterfølgende afsnit – du er i virkeligheden den bedste til selv at stille diagnosen.

Hvis du gør det…

Så er du på vej til at blive en bedre version af dig selv, forbedre dit liv og skabe de relationer du ønsker.

Herefter starter dit alkoholbehandlingsforløb

Efter anden samtale bekræfter du dit fortsatte forløb ved køb af klippekort til ti samtaler over de næste ti uger.

I denne pakke får du samtidig et gratis og frivilligt online meditationskursus indenfor perioden. Det kan alle drage fordel af også dem der har prøvet og ikke trode at de kunne meditere.

De ti samtaler startes med en gratis online persontest og organiseres efter dine input under terapien. Klassisk vil det være i et flow af forbehandling, primærbehandling, efterbehandling og evt. pårørendesamtaler. Pårørendesamtalerne kan også være med arbejdsgiver, venner, partner, børn og familie.

Det er i alt 12 ugentlige samtaler, 1 gratis online personprofil, et gratis 6 ugers online meditationskursus. Det giver et intensivt og effektivt behandlingsforløb indenfor perioden. Det er en god ramme og horisont for de fleste.

Det rækker til de fleste, som er parate og handler. Flere samtaler kan dog tilkøbes efter behov, og efter dit forløb er der også mulighed for at fortsætte i et 3 måneders forløb i Karriere & Life Coaching, som et boost til dit nye liv med ædruelighed.

Hvis du har nogle alkoholparadigmer, der virkelig sidder fast eller ønsker en total makeover, turnaround eller et kvantespring, er der også mulighed for et 6 måneders kursus og forløb i Elite Mindshift Coaching.

Men har jeg egentligt et alkoholproblem?

Alkoholbehandleren.dk’s holdning alkohol og diagnoser

Der er ingen, der kan lide at blive stemplet, dømt eller fordømt. Det gør heller ikke noget godt. Hvis man ikke selv erkender et problem, er det svært at gøre noget ved det. Derfor er det Alkoholbehandleren.dk’s holdning, at ‘alkoholiker’ – som måske den eneste diagnose – en diagnose man bedst selv skal stille.

Vi dømmer ikke, det er sikkert svært, pinefult eller skamfuldt nok i forvejen. Vi hjælper dig til personlig erkendelse, ansvar, mål, handling og resultater. Vi er heller ikke læger, politimænd eller dommere. Vi er dit spejl samt din personlige sparringspartner og guide. Vi støtter dig på din vej og støtter dig i at tage dine egne beslutninger samt tilskynder handling.

Sundhedsstyrelsen og alkohol

Sundhedsstyrelsen har nogle grænser for alkohol, sundhed og misbrug, de er langt lavere end de fleste tror. Seneste forskning viser også en øget sundhedsrisiko ved ganske lidt alkoholindtag. Det er jo kemisk set et opløsningsmiddel. Et af verdens stærkeste. Det kan i hvert fald opløse både krop, sind, psyke, parforhold, familie, venskaber, job, økonomi og bolig – hvis det tager overhånd.

Alkohol og ICD-10 The International Classification of Diseases and Related Health Problems

Derudover findes der faktisk en diagnose for Skadeligt forbrug (ICD-10 F10.1) og Alkoholafhængighed (ICD-10 F10.2). I Danmark er det kun læger (og psykiatere, som også er læger), der kan og må stille diagnoser. Ikke psykologer, terapeuter, behandlere m.v. Det betyder at der kan være tale om en sygdom, og denne sygdom er faktisk permanent, progressiv og dødelig. Så ved enhver tvivl anbefales det altid at søge egen læge.

Er alkohol et problem?

Det er reelt set et problem, hvis det blot er et problem for dem omkring dig. Men prøv først og fremmest og se om alkohol er et problem for dig. Hvis ikke, vil det også være svært at finde motivation til forandring.

Kan du kende dig selv i nedenstående?

Prøv at se om du kan genkende dig i en af nedenstående fire kategorier – eller faser – som ofte har en glidende overgang. Alkoholproblemer er nemlig ikke statiske, men snigende, overrumplende og farlige.

1) Drikker lidt for ofte og lidt for meget alkohol

Du drikker måske for ofte, for meget, for hurtigt eller primært for virkningen. Måske drikker du meget til hverdag eller ved særlige lejligheder. Eller en god anledning, er måske ikke svær at finde.

Måske bruger du for mange penge, for meget tid, tanker og energi på alkohol. Måske gør det dig fysisk og mentalt sløv eller ødelægger dit humør og gør dig irritabel, uden at du mærker det. Der skal ikke så meget til, før at det går ud over effektiviteten, nattesøvnen eller arbejdet næste dag.

Til tider sætter du dig selv og dine venner i forlegenhed. Du er dog sikker på, at du kan styre drikkeriet, og at det ikke skader dig. Du tænker eller siger, at det at drikke er nødvendigt for din karriere/forretning, socialt eller for at slappe af, stresse af eller at kunne sove.

Du vil sikkert blive fornærmet, hvis du blev kaldt alkoholiker eller at nogen fortalte dig at du havde et alkoholproblem. I så fald er du ikke alene, der er mange, der har det som dig.

Nogle vil af sig selv begynde at holde måde eller at holde helt op. Andre fortsætter. Af dem, der fortsætter, vil en stor del efter nogen tid ende som rigtige alkoholikere.

Hvis vi tænker for meget over det eller forsøger at kontrollere og planlægge vort drikkeri, så har vi i princippet allerede mistet kontrollen til alkoholen. Alle andre formår at drikke som en gentleman. De stopper af uforklarelige årsager helt af sig selv efter et glas eller to, uden at tænke over det. De tømmer ikke glasset inden eller mens de rejser sig. Eller venter ikke med at rejse sig til flasken er helt tom. Andre går hjem for at drikke ud. Eller fortsætter ude for drikke hele aftenen, natten eller i flere dage – af lige så helt uforklarlige årsager.

Her er du nået et punkt, hvor ‘du begynder at tænke, at det er usund, upassende, en farlig glidebane eller ligefrem destruktivt’.

2) Alkohol er stadig ikke et problem for dig

Du oplever tegn på kontroltab og måske blackouts eller begyndende blackouts, for du er ude af stand til at holde dig på vandvognen, selv når du ønsker det. Det er som om at en er for lidt og tusinde ikke er nok. Enten er det svært ikke at tage den første eller at stoppe i tide. Ofte mister du totalt kontrollen over dig selv, når du drikker. Du kan indrømme det, men er sikker på, at det nok skal gå. Det plejer det jo.

Med eller uden hjælp er du begyndt at forsøge forskellige metoder for mådehold, eller helt at holde op. Pauser, kun i weekenden, kun øl eller vin, en sodavand i mellem, mælk i whiskyen, ikke senere end, aldrig før…

Måske er du begyndt at miste venner. Eller du mister interessen for dem der ikke drikker og nye der er mere festlige kommer til. Måske lider din karriere/forretning efterhånden under det.

Til tider bekymrer det dig, og du er begyndt at ane, at du ikke kan drikke som andre almindelige mennesker – og vi vil jo for alt i verden være som de andre. Til tider drikker du allerede om morgenen, til frokost og resten af dagen f.eks. for at holde nerverne i ro.

Efter en alvorlig druktur er du angerfuld og forsikrer dig, at du ønsker at holde op. Men når du er kommet ovenpå, begynder du atter at spekulere over, om du kan klare den næste gang.

Her er du i farezonen. Dette her er allerede kendetegnende for den rigtige alkoholiker. Måske kan du stadig nogenlunde passe din karriere/forretning, parforhold, familie og børn. De bærer stadig over med dig. Dækker måske endda stadig over dig.

Du har på ingen måde ødelagt alt. Her er du nået et punkt, hvor ‘du ønsker at ønske, du kunne stoppe’.

3) Nu begynder det med alkohol at blive alvorligt

Her er du kommet langt længere end personen i nummer II. Selv om du engang var som under nummer II, er du blevet værre.

Vennerne er forsvundet, hjemmet er på sammenbruddets rand, børnene er nu synligt påvirket af dit drik og du kan ikke holde på dit arbejde, kunder, projekter…

Måske har der været bud efter lægen, og den bedrøvelige tur på hospitaler og behandlingshjem er begyndt.

Du indrømmer, at du er ude af stand til at drikke som andre, men forstår ikke hvorfor. Du klynger dig stadig til den forestilling, at du engang vil kunne finde ud af, hvordan du kan. Du insisterer stadig på at kunne lære at drikke som en gentleman. Du er måske kommet til det punkt, hvor du desperat ønsker at stoppe – men ikke kan.

Du kan dog stadig være ganske optimistisk i tilfælde som dette. Her er du nået et punkt, hvor ‘er godt træt af det – sick and tired’.

4) Last call

Måske er du nu der, hvor du totalt har opgivet alt håb. Du har været indlagt på den ene institution efter den anden. Du er voldsom eller forekommer til sidst utilregnelig, ‘sindssyg’ eller voldelig, når du drikker. Vredesudbrud, aggression, vold og ulykker kan do forekomme i alle kategorier og faser.

Somme tider drikker du på vej hjem fra afrusning eller hospitalet. Måske har du haft mentale forstyrrelser. Lægen ryster på hovedet og begynder at overveje tvangsindlæggelse. Måske har du allerede været sendt bort fra hjemmet.

Dette billede behøver ikke at være så sort, som det ser ud til. Mange andre har været lige så langt ude. Alligevel kom de sig.

Her er du nået et punkt, hvor ‘er træt af det – sick and tired of being sick and tired’. Du får sværere og sværere ved at stoppe med at drikke, selvom alkoholens virkning aftager og du får mere og mere lede ved det.

Alkohol er snigende, overrumplende og farlig

Som du ser er alkohol snigende, overrumplende og farlig. Mange starter allerede i det små, som 12-14 årige. Nogle som en glidende overgang eller pludseligt og senere i livet. Nogle drikker socialt, andre på positive eller negative følelser og problemer. For nogle er det arv eller miljø, og for andre ligger det i generne (neurologisk). Nogle er slet ikke disponeret, men hvis vi bare træner længe nok, så kommer det for alle.

Gratis alkoholtest

Det er egentlig underordnet også hvor langt du er. Hvis du synes at du har et problem og ønsker at gøre noget ved det, er du velkommen hos Alkoholbehandleren.dk. Er du stadig ikke helt sikker kan du også tage en alkoholtest på dansk eller engelsk. Der er også nogle der prøver f.eks. en måned uden alkohol (det kræver dog lægelig/medicinsk afrusning, hvis du er blevet fysisk afhængig) for, at se hvordan det går. Eller går til fest eller på en bar for kun at drikke fem genstande, for at se hvordan det er. Men pas på!

Ring når du er parat eller hvis du ønsker afklaring

Alkoholbehandleren.dk
Telefon +4561661900